Hypotheek Idee Groningen
Hypotheek Idee Assen

Deze verzekeringen zijn verplicht bij het kopen van een woningDeze verzekeringen zijn verplicht bij het kopen van een woning
20 jun. 2022·
Leestijd:

Heb jij een nieuw huis gekocht of ben je nog druk bezig met het aankoopproces? Wij begrijpen als geen ander dat daar van alles bij komt kijken. Zo zijn er een aantal verzekeringen die verplicht gesteld óf aanbevolen worden bij het kopen van een woning. We geven je ze graag mee. Regel het direct, zodat jij je ontspannen kan settelen in je nieuwe huis.

Bij het kopen van een huis zijn er een aantal verzekeringen verplicht om af te sluiten. Met deze verzekeringen ben je verzekerd voor schade of financiële problemen.

Verplicht: Opstalverzekering

De hypotheekverstrekker stelt een opstalverzekering verplicht. Met een opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade aan je woning door brand, storm en inbraak. Jouw huis en alles wat eraan vastzit, zoals je garage en ingebouwd apparatuur, is dan verzekerd. Wanneer je een appartement hebt gekocht waarbij de Vereniging van Eigenaren de verzekeringen regelt, check dan altijd even of je een opstalverzekering hebt.

Kan verplicht zijn: Overlijdensrisicoverzekering

Bij de aankoop van jouw woning, is het handig om te checken of jij een overlijdensrisicoverzekering hebt. Deze verzekering is nodig als jij óf jouw partner komt te overlijden. Hier wil je misschien nog niet aan denken, maar het is wel handig om hier vast voor verzekerd te zijn. De hypotheekverstrekker wil namelijk zeker weten dat je jouw hypotheek kunt afbetalen. Als jij komt te overlijden, helpt deze verzekering mee met het dekken van de kosten om de hypotheek af te lossen. Zo komen jouw nabestaanden niet of minder voor financiële problemen te staan.

Aanbevolen: Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering garandeert de betaling van (een deel van) je hypotheeklasten als je dat onverwachts niet meer kan betalen door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Deze verzekering wordt ook wel eens een betalingsbeschermer genoemd. Deze verzekering is niet verplicht, maar kunnen we zeker aanbevelen.

Aanbevolen: Inboedelverzekering

Vaak wordt een inboedelverzekering samen afgesloten met een opstalverzekering. Het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering is dat bij een opstalverzekering jouw woning is beschermd tegen brand, water of inbraak, maar de spullen in jouw woning niet. Die verzeker je met de inboedelverzekering. Wanneer jij beide verzekeringen afsluit, ben jij optimaal verzekerd voor eventuele schade in en om jouw woning.

Aanbevolen: Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij per ongeluk veroorzaakt aan iemand anders zijn of haar spullen of aan een ander zelf. Bijvoorbeeld als iemand struikelt over iets in jouw woning en zich hierdoor bezeerd. Of als jij op verjaardag bent en per ongeluk een vaas omstoot.

Aanbevolen: Rechtsbijstandsverzekering

Met een rechtsbijstandsverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand in de vorm van advies of bijstand. Stel je hebt een woningconflict over bijvoorbeeld een verbouwing, dan ben je met de rechtsbijstandsverzekering verzekerd van juridische hulp.

Wil je meer informatie over woonverzekeringen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over!

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Hypotheek Idee Winschoten
Oldambtplein 7
9671 PP Winschoten

Hypotheek Idee Groningen
Nieuwe Markt 15
9712 KN Groningen

Hypotheek Idee Assen
Jan Fabriciusstraat 7
9401BC Assen

Back to top

Direct naar mijn online dossier

Online dossier