Hypotheek Idee Groningen
Hypotheek Idee Assen

Hypotheek oversluitenOp Trustoo beoordeeld met:
9.6

Voordeel oversluiten hypotheek

Heb jij een hypotheek afgesloten? Dan heb je die waarschijnlijk vastgezet voor een periode van 10 jaar of langer. In deze tijd kan de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken wijzigen. Zo is bijvoorbeeld de afgelopen jaren de rente fors gedaald. Hierdoor kan het oversluiten van je hypotheek naar een lagere rente je veel geld opleveren. Het oversluiten van een hypotheek kost ook geld. Zo betaal je een boeterente om je oude hypotheekrente af te kopen en betaal je de afsluitkosten voor een nieuwe hypotheek. Ook kun je te maken krijgen met notariskosten, taxatiekosten en de kosten die je maakt voor advies en bemiddeling. Het oversluiten van je hypotheek is alleen verstandig als je daarbij de totale kosten die je kwijt bent ook weer ruim terugverdient.

Hypotheek oversluiten

Hoe kan ik oversluiten?

Ben je geïnteresseerd in het oversluiten van je hypotheek? Neem dan contact op met één van onze hypotheekadviseurs. Het is verstandig om te laten berekenen of dit voor jouw situatie ook zinvol is. Je moet je bijvoorbeeld afvragen:

  • Verdien je een eventuele boeterente terug door lagere netto maandlasten?
  • Is rentemiddeling een alternatief?
  • Blijf je bij je huidige geldverstrekker of biedt een andere geldverstrekker nog een lagere rente aan?

Samen met onze hypotheekadviseur nemen we jouw situatie onder de loep. Wij kijken graag met je mee naar de mogelijkheden, dus vraag gerust een gratis adviesgesprek aan. Dit kan bij ons op kantoor, maar ook bij jou thuis!

Adviesgesprek aanvragen

Kosten bij oversluiten

Voor het oversluiten van een hypotheek kijken we eerst of je huidige geldverstrekker een aantrekkelijk aanbod heeft. Dan bespaar je veel geld en ook een deel van de kosten. Veranderen van geldverstrekker kan, maar is alleen zinvol als je de oversluitkosten bij de andere geldverstrekker kunt terugverdienen met lagere netto maandlasten. Oversluitkosten kunnen bestaan uit:

  • Advies- en bemiddelingskosten
  • Taxatiekosten
  • Hypotheekaktekosten
  • Boeterente
  • Kosten Nationale Hypotheek Garantie

Aftrekbare kosten

Als je besluit je hypotheek te gaan oversluiten zijn er een aantal kosten waarmee je rekening moet houden. Gelukkig zijn de oversluitkosten van je hypotheek aftrekbaar in je aangifte. Ook de boete voor het oversluiten valt hieronder. Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen, willen deze kosten allemaal aftrekbaar zijn. Zo dient de nieuwe hypotheek een lening te zijn die bedoeld is voor de aanschaf van een eigen huis. Heb je een lening afgesloten om deze oversluitkosten te betalen? Dan vervalt voor dit gedeelte je recht op renteaftrek.

Geld lenen

Meer weten?

Benieuwd of het oversluiten van een hypotheek voor jouw situatie voordelen kan opleveren? Vraag het onze hypotheekadviseurs!

Plan hier een kennismaking

Hypotheek Idee Winschoten
Oldambtplein 7
9671 PP Winschoten

Hypotheek Idee Groningen
Nieuwe Markt 15
9712 KN Groningen

Hypotheek Idee Assen
Jan Fabriciusstraat 7
9401BC Assen

Back to top

Direct naar mijn online dossier

Online dossier