Hypotheek Idee Groningen
Hypotheek Idee Assen

Hypotheek Idee is er voor jouw opstalverzekeringOp Trustoo beoordeeld met:
9.6

Jouw huis goed verzekerd!

Met Hypotheek Idee ben je verzekerd van een goede opstalverzekering. Maar wat is precies het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering? Alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot je woonhuis. Dit verzeker je met de opstalverzekering. Alles wat wel verhuisbaar is valt onder de inboedelverzekering. Met onze opstalverzekering verzeker je jouw woning tegen schade door bijvoorbeeld inbraak, brand, storm en overstroming. Alle vaste onderdelen van je woning en tuin zijn verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, zonwering of de carport.

Opstalverzekering is verplicht

Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering gaat in op de dag dat de woning wordt overgedragen of wordt opgeleverd. Ook als je geen hypotheek meer hebt is het slim om een opstalverzekering af te sluiten. De hoogte van de premie van jouw opstalverzekering hangt af van een aantal factoren zoals:

 • De bouwaard van je huis (steen, hout)
 • De onderhoudsstaat van je woning
 • De herbouwwaarde
 • Waar je huis staat
 • De hoogte van je eigen risico


De scheidslijn tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering is soms dun. Breng daarom alle woonverzekeringen onder één dak. De keuze voor één verzekeraar voorkomt dat je bij schade tussen wal en schip belandt. Meer tips van onze verzekeringsexperts? Er zijn verschillende soorten dekkingen bij een opstalverzekering. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

  Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

  Wil je het verzekerde bedrag van je inboedelverzekering en/of opstalverzekering bijstellen of een vergelijking laten maken tussen verschillende inboedel- en opstalverzekeringen? Kom gerust bij ons langs op kantoor. Een gesprek bij jou thuis kan natuurlijk ook. Sommige verzekeringen bieden ook garantie tegen onderverzekering! Neem contact op met onze verzekeringsexperts voor meer informatie. Bel, mail of vul onderstaand formulier in.

  Verzekeringsadvies aanvragen

  Hypotheek Idee Winschoten
  Oldambtplein 7
  9671 PP Winschoten

  Hypotheek Idee Groningen
  Nieuwe Markt 15
  9712 KN Groningen

  Hypotheek Idee Assen
  Jan Fabriciusstraat 7
  9401BC Assen

  Back to top

  Direct naar mijn online dossier

  Online dossier