Hypotheek Idee Groningen
Hypotheek Idee Assen

Aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering bij Hypotheek IdeeOp Trustoo beoordeeld met:
9.6

Is een rechtsbijstandverzekering zinvol?

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp wanneer je in een juridisch conflict beland bent. Een dure advocaat blijft je bespaard wanneer je een goede rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Wanneer je onverwachte hoge kosten wilt voorkomen, is het zeker zinvol om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Soorten rechtsbijstandverzekering

Er zijn verschillende soorten van deze verzekering. Je kunt kiezen uit verschillende modules zoals Verkeer, Werk en Wonen. Zo kun je bijvoorbeeld, wanneer je op kamers woont, problemen krijgen met je huisbaas. Het kan zijn dat je huisbaas de beloofde borg niet terug wil betalen of dat hij zijn plichten als huisbaas niet nakomt. Een rechtsbijstandverzekering kan ook van pas komen wanneer je een conflict krijgt met je werkgever. Dit kan gaan om onterecht ontslag, ontslag bij ziekte, salaris dat je nog moet ontvangen of het verdedigen van je onschuld na overtreding van beroepsregels.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is nuttig. Niet alleen de verschillen in premie zijn groot, maar ook de voorwaarden van de verschillende rechtsbijstandverzekeringen lopen uiteen. Wil je de beste rechtsbijstandverzekering bij ontslag? Of wil je goed verzekerd zijn voor rechtsbijstand bij een eventueel verkeersongeval? Neem contact op met Hypotheek Idee en plan een vrijblijvend adviesgesprek met een onafhankelijke verzekeringsadviseur in.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Veel verzekeraars hanteren een wachttijd van 3 maanden voordat je recht hebt op juridische hulp. Er zijn verzekeraars die geen wachttijd hanteren, maar let op: in veel gevallen heb je geen recht op juridische hulp wanneer het conflict is ontstaan voor of tijdens het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering. Houd hier rekening mee bij het afsluiten van de verzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het wordt vaak gezegd: 'een ongeluk zit in een klein hoekje'. Wanneer jij schade veroorzaakt, ben je volgens de wet aansprakelijk voor deze schade. Wanneer je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, kunnen de kosten gauw hoog oplopen. Heb je (kleine) kinderen? Dan weet je als geen ander dat er af en toe eens iets stuk gaat in huis. Maar jouw kind kan ook schade aanbrengen aan de spullen van anderen. Denk aan het kristallen beeldje van je oma of de tablet van een vriendje. Met een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook schade gedekt die veroorzaakt is door gezinsleden.

Een prettig idee: voor een paar euro per maand ben je al verzekerd tegen schade die jij of iemand uit je gezin veroorzaakt. Meer weten over de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering, de maandelijkse kosten of wat de beste aansprakelijkheidsverzekering is in jouw situatie? Neem telefonisch contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Kom gerust langs bij ons op kantoor! Een gesprek bij jou thuis kan natuurlijk ook. Wij bespreken graag, in een gratis adviesgesprek, de mogelijkheden. Heb je een rechtsbijstandverzekering nodig? Of juist een aansprakelijkheidsverzekering? Allebei kan natuurlijk ook. Bel, mail of vul onderstaand formulier in.

Verzekeringsadvies aanvragen

Hypotheek Idee Winschoten
Oldambtplein 7
9671 PP Winschoten

Hypotheek Idee Groningen
Nieuwe Markt 15
9712 KN Groningen

Hypotheek Idee Assen
Jan Fabriciusstraat 7
9401BC Assen

Back to top

Direct naar mijn online dossier

Online dossier