Hypotheek Idee Groningen
Hypotheek Idee Assen

Overlijdensrisicoverzekering Hypotheek IdeeOp Trustoo beoordeeld met:
9.6

Overlijdensrisicoverzekering verplicht?

Voorheen was een overlijdensrisicoverzekering verplicht bij een NHG hypotheek, dit is tegenwoordig niet meer het geval. Een hypotheekverstrekker kan wel van je vragen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je mag zelf beslissen bij wie je dit doet. Het hangt dus van de hypotheekverstrekker af of een overlijdensrisicoverzekering verplicht is. Het is sowieso fijn om te weten dat je nabestaanden geen - of minder - financiële zorgen zullen dragen wanneer jij komt te overlijden. Met een overlijdensrisicoverzekering krijgen zij namelijk een bedrag uitgekeerd na jouw overlijden. Met dit bedrag kunnen nabestaanden bijvoorbeeld een deel van de hypotheek aflossen, zodat ze in de woning kunnen blijven wonen.

Kosten overlijdensrisicoverzekering

Wat je betaalt voor een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het verzekerde bedrag
  • Gelijkblijvende of dalende periodieke uitkering
  • Je leeftijd
  • Je gezondheid op het moment van afsluiten van de polis
  • Roker of niet-roker
  • Wel of geen waarde bij afkoop verzekering
  • Vervroegde uitkering bij terminale ziekte

Risicopremies en de voorwaarden verschillen enorm per verzekeraar. Het is daarom aan te raden om overlijdensrisicoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan je een behoorlijke besparing opleveren. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan!

Verzekeringsadviesgesprek

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten

Er zijn 3 verschillende vormen overlijdensrisicoverzekering: gelijkblijvend (het verzekerd bedrag blijft dan gelijk), lineair dalend (het verzekerd bedrag daalt iedere maand) en annuïtair dalend (het verzekerd bedrag daalt minder snel in het begin). Wil je hier meer uitleg over hebben? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een verzekeringsadviseur van Hypotheek Idee. Wij leggen je haarfijn uit welke opties er zijn en wat het precies inhoudt en welke gevolgen dit heeft.

  • Al vanaf een paar euro per maand
  • Het geeft jou en je familie rust
  • Het geeft je nabestaanden zekerheid (bijv. de zekerheid om in jullie woning te kunnen blijven wonen)

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Breng gerust een bezoek aan ons kantoor! Een gesprek bij jou thuis kan natuurlijk ook. Wij gaan, tijdens een vrijblijvend adviesgesprek, met je om tafel om te kijken naar de voordeligste en best passende overlijdensrisicoverzekering voor jou. Bel, mail of vul onderstaand formulier in om een gesprek in te plannen.

Verzekeringsadvies aanvragen

Hypotheek Idee Winschoten
Oldambtplein 7
9671 PP Winschoten

Hypotheek Idee Groningen
Nieuwe Markt 15
9712 KN Groningen

Hypotheek Idee Assen
Jan Fabriciusstraat 7
9401BC Assen

Back to top

Direct naar mijn online dossier

Online dossier