U kunt bij ons terecht voor hypotheken, verzekeringen, belastingen, makelaardij en leningen. Wij dragen zorg voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt hier voor een van onze diensten een adviesgesprek aanvragen.

Nieuws

Donderdag 13 april

Indrukwekkende opmars 30 jaar rentevast

Uit de Hypotheek Index van De Hypotheker blijkt dat zowel bij starters als doorstromers vooral de rentevaste periode van 30 jaar aan populariteit wint. De voorkeur voor deze rentevaste periode is bij starters met 38% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Bij doorstromers is dat 45%.

De Hypotheker noemt het zelf een indrukwekkende opmars van de rentevaste periode van 30 jaar. “In vergelijking met twee jaar geleden is het aantal huizenkopers dat hiervoor kiest bijna verdrievoudigd. Ook de rentevaste periode van 20 jaar doet het nog steeds goed. Deze periode wordt het vaakst gekozen door de huizenkoper. Wel is hier sprake van een lichte daling van 6% in vergelijking met een jaar geleden.”

De rentevaste periode van 10 jaar laat een stijging zien van 11% ten opzichte van een jaar geleden. De Hypotheker noemt het opvallend dat starters vaker kiezen voor deze rentevaste periode in vergelijking met doorstromers. De keuze voor een rentevaste periode van 5 jaar is stabiel ten opzichte van een jaar geleden, zowel bij starters als doorstromers.

Niet blindstaren op rente

Bij een langere rentevaste periode is de woningeigenaar verzekerd van stabiele hypotheeklasten gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Huizenkopers moeten echter niet blindstaren op de lage rente en zich goed laten adviseren of een 30-jaars rente wel de juiste keuze is. Dat zegt Wytzejan de Jong, algemeen directeur van De Hypotheker. “Je kunt bijvoorbeeld niet bij elke geldverstrekker je huidige lage rentepercentage meeverhuizen naar een volgende woning, waardoor je soms goedkoper uit bent met een minder lange rentevaste periode.’’

bron: InFinance

Bekijk overige nieuwsberichten